IMF: Hiina mõju üha kasvab

05. aprill 2016, 09:15
Hiina lipp
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160405/BORS/160409898/AR/0/AR-160409898.jpg

IMF andis eile teada, et Hiina suunalt tulevad majandusðokid omavad üha suuremat mõju globaalsetele turgudele, vahendab CNBC.

Hiina majanduskasvu kui ka tööstustoodangu kasvu aeglustumine mõjutasid möödunud aastal tugevalt globaalseid finantsturge, pannes nii aktsiate kui ka toorainete hinnad langema. IMF on öelnud, et turud on muutunud Hiinast tulevate signaalide suhtes väga tundlikuks ning Hiina poliitikud ei peaks saatma segadusttekitavaid sõnumeid.

„Kuna Hiina roll maailmamajanduses jätkab kasvamist, avaldavad uudised riigi majandusliku arengu kohta mõju ka teistele turgudele,“ lausus IMFi globaalse finantsstabiilsuse divisjoni juht Gaston Gelos CNBCle.

Turge mõjutab IMFi sõnul eeskätt Hiina majanduse suurus, aga ka see, et finantssidemed erinevate osapoolte vahel üha suurenevad, tuues näiteks selle, et Hiina ettevõtted on esindatud rahvusvahelistel aktsiaturgudel kui ka asjaolu, et jüaani kasutatakse üha enam rahvusvaheliste ülekannete tegemisel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    05. April 2016, 09:29
    Otsi:

    Ava täpsem otsing