Bin Laden panustas kulla hinnatõusule

06. aprill 2016, 20:15
Osama bin Laden
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160406/BORS/160409800/AR/0/AR-160409800.jpg

Aasta enne oma surma mõtles al Qaeda juht Osama Bin Laden, kuhu oma varasid paigutada. Ta jõudis lõpuks tõdemusele, et parim investeering on kuld.

„Üleüldine trend on üles,“ kirjutas terroristliku organisatsiooni liider bin Laden Atiyah abd al-Rahmanile, kes oli samuti al Qaeda üks juhtfiguure, teatas New York Times. „Isegi, kui hind vahepeal langeb, tõuseb see mõne aasta jooksul 3000 dollarini untsist.“

Kirjad leiti pärast bin Ladeni tabamist Pakistanis. Al Qaeda oli äsja teeninud Afganistani diplomaadi vabastamise eest 5 miljonit dollarit ning bin Laden otsis, kuhu raha paigutada. Ta andis käsu, et kolmandiku peaks panema kulda, kolmandiku eurodesse ja kolmandiku Kuveidi dinaari ja Hiina jüaani. Bin Laden ei elanud muidugi piisavalt kaua, et näha, kas ta ennustus ka täide läks.

Kuld oli 2010. aastal ka tunduvalt atraktiivsem investeering. Sel ajal oli kollane metall kallinenud aastaga 30 protsenti. Alates 2012. aastast oleks kuld valmistanud Bin Ladeni jaoks aga pettumuse – just siis algas 4 aastat kestnud langus.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. April 2016, 19:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing