Mait Kraun • 11. aprill 2016
Jaga lugu:

USA dollar jõudis üheksa kuu põhja

Dollarid  Foto: Bloomberg

USA dollari kurss langes üheksa kuu madalaima tasemeni, sest spekuleeritakse, et Föderaalreserv ei tõsta intresse niipea, vahendab Bloomberg.

Bloombergi Dollariindeks, mis võrdleb valuutat 10 suurima konkurendi suhtes, langes madalaima tasemeni alates eelmise aasta juunist. Investorite ootus, et Föderaalreserv rahapoliitikat karmistab, väheneb ja nüüd usuvad kauplejad, et intresse tõstetakse alles aasta teises pooles. Tugevnenud on aga toorainete ekspordiga tegelevate riikide – näiteks Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Brasiilia – valuutad.

USA majandus näitab tugevust, aga globaalne majanduskasv nõrgeneb. See on pannud Föderaalreservi raskesse seisu ning intresse tõstetakse tagasihoidlikumalt. Kardetakse, et Hiina ja paljude teiste riikide majanduste aeglustumine jõuab ka USAsse. Keskpanga teatel toimub sellel aastal veel kaks intressitõusu.

„Turud panustavad dollari nõrgenemisele ning riskantsemate varade taastumisele,“ ütles Deutsche Banki valuutaturu analüütik Sebastien Galy. „Valuutaturul toimub konsolideerumise periood. Isegi, kui me saame paremaid andmeid, ei veena see kedagi, et Föderaalreserv oma plaane muudaks.“

Bloombergi dollariindeks on täna langenud 0,4 protsenti. Euro suhtes on dollar odavnenud täna 0,1 protsenti.

Jaga lugu:
Hetkel kuum