Mait Kraun • 12 aprill 2016

Börs: nafta pani turud tõusma

New Yorgi börs.  Foto: Bloomberg

USA aktsiad olid täna tõusuteel, sest nafta hind kallines jõuliselt, vahendab Bloomberg.

Energiasektori aktsiad tõusid 2,7 protsenti, sest nafta hind jõudis nelja kuu kõrgeima tasemeni. Nafta hinna on täna tõusma pannud Interfaxi raport, mille kohaselt on Saudi Araabia ja Venemaa jõudnud üksmeelele, et isegi Iraani kokkuleppest väljajäämisel naftatootmist ei tõsteta.

Standard & Poor’s 500 indeks tõusis 1 protsenti 2061 punktini. Indeks on viimase nelja päeva jooksul liikunud üles ja alla ning aprilli algusega võrreldes oldakse samal tasemel. Dow Jonesi indeks kallines 0,9 protsenti ja lõpetas päeva 17 721 punktil.

„Turgude meeleolusid on juhtinud eelkõige nafta hinnad,“ ütles investeerimisfirma GuideStone Capital Managementi strateeg David Spika. „Tagasihoidlikum Föderaalreserv on samuti teinud turud positiivsemaks.“

WTI toornafta kallines täna 4,5 protsenti. Nafta hinnatõus on varjutamas asjaolu, et investorite ootused esimese kvartali tulemuste osas on väga tagasihoidlikud. Analüütikud prognoosivad, et esimese kvartali kasumid langesid 10 protsenti.

Hetkel kuum