Rainer Saad • 14. aprill 2016 kell 10:36

Londoni börs selle aasta tipus

Londoni börs on näidanud head minekut.  Foto: epa

Londoni börs tõusis selle aasta tippu, kuid analüütikud hoiatavad, et börsiindeks võib varsti suuna alla võtta.

Börsiindeks FTSE 100 tõusis üle 6300 punkti taseme ning indeks on aasta algusest tõusnud üle 3 protsendi. Parima esitusega ettevõtted on pangad ja kaevandusfirmad, halvima esitusega ehitusettevõtted ja jaemüüjad.

„Lühiajalises mõttes võivad aktsiahinnad langeda, kuna tooraineturud on tujukad ning palju sõltub erinevatest sündmustest, nagu sel nädalavahetusel Dohas toimuv naftatootjate kohtumine,“ ütles CNBC-le Hargreaves Lansdowni vanemanalüütik Laith Khalaf.

„Euroopa Liidu referendum võib samuti turgudel volatiilsust tekitada,“ lisas ta.

Fidelity Internationali investeerimisjuht Tom Stevenson hoiatas, et referendum Euroopa Liitu püsima jäämise üle mõjutab samuti Londoni börsi väljavaateid. „FTSE 100 on siiski 10 protsenti allpool eelmise kevade taset, kuid Suurbritannia aktsiad on ahvatleva tootlusega,“ ütles ta.

Hetkel kuum