Juhan Lang • 19 aprill 2016

Turud tõusevad käsikäes naftaga

Nafta hinnad stabiliseerusid ning börsid võtsid taas suuna üles.  Foto: EPA

Aasia ja Euroopa turud võtsid käsikäes nafta hinna tõusuga suuna üles.

Ehkki pühapäeval Dohas toimunud OPECi ja liitu mitte kuuluvate naftariikide vaheline kohtumine lõppes kokkuleppeta ja nafta hind langes, suutis Kuveidi naftasektori töötajate streik nafta hinnale taas hoo sisse lükata.

Kui eile kauplesid Brenti naftafutuurid ajuti 40 dollaril barreli eest, siis OPECi liikme Kuveidi toodangu langus on upitanud nafta hinna 43,3 dollarile barreli eest. See teeb tõusuks eilsest põhjast ligi 7,7%.

Hiina Shanghai Composite indeks lõpetas päeva ligi 0,3% kõrgemal, ning Jaapani Nikkei indeks kerkis ligi 3,7%. Tänast päeva on tõusuga alustanud ka kõik Euroopa suurimad börsid, ning Stoxx 600 indeks on tõusnud ligi 0,5%.

Ka kõik kolm peamist USA börsiindeksit pöörasid eile oma avamisjärgse languse kauplemissessiooni jooksul tõusuks ning Dow Jones ja S&P 500 jõudsid aasta kõrgeima taseme lähedale.

Hetkel kuum