Pille Ivask • 19 aprill 2016

Venezuela süüdistab Doha krahhis USAd

Venezuela naftaminister Eulogio Del Pino  Foto: epa

Venezuela naftaminister Eulogio Del Pino teatas, et Doha naftakõneluste liivajooksmises on põhisüüdlane USA, kirjutab CNBC.

„Ameerika Ühendriigid olid survestamise taga. Neil on probleeme nii Venezuela kui ka Venemaaga. Nad teevad seda poliitilistel põhjustel ning ignoreerivad asjaolu, et nende oma inimesed kannatavad. Küsige ükskõik missuguselt USA naftakompaniilt – nad on kõik õnnetud selle pärast, mis juhtus,“ põrutas Del Pino.

Minister lisas, et OPECi liikmete vaheline usaldus on ebaõnnestunud kõneluste tõttu murtud.

Del Pino märkis Saudi Araabia rolli kohta, et ka saudidel oli oma osa läbirääkimiste ebaõnnestumises: tema hinnangul olid Saudi Araabia delegatsioon ja naftaminister Ali al-Naimi Riyadhi surve all ning täitsid üksnes käsku. „Neil polnud mingit sõnaõigust,“ lausus Del Pino.

Hetkel kuum