Pille Ivask • 22. aprill 2016
Jaga lugu:

Alphabet jäi ootustele alla

Google’i emaettevõte Alphabeti tulemused jäid analüütikute ootustele alla  Foto: epa

Google’i emaettevõte Alphabet teatas esimese kvartali tulemused, mis jäid analüütikute ootustele alla.

Korrigeeritud kasum ühe aktsia kohta oli 7,5 dollarit, analüütikute oodatud 7,95 dollari vastu. Käibeks kujunes 20,26 miljardit dollarit, mis oli taaskord alla analüütikute ootuste. Prognoositud käive oli 20,37 miljardit dollarit.

Pärast tulemuste teatamist kukkus Alphabeti A-klassi aktsia hind järelturul esiti 6 protsendi võrra, ent siis hakkas hind taas tõusma.

Hoolimata sellest, et Alphabeti tulemused Wall Streeti ootusi petsid, tuleb märkida, et võrreldes eelmise aasta sama ajaga tõusis kasum ühe aktsia kohta 16 protsendi jagu. Toona oli kasumiks ühe aktsia kohta 6,47 dollarit. Käive kasvas aasta varasema ajaga võrreldes 17 protsendi võrra.

Alphabeti finantsjuht Ruth Porat märkis, et ettevõtte esimese kvartali tulemused näitavad, et Alphabet on uut aastat alustanud väga hästi. Ta lisas, et ettevõte on alati valmis panustama suurelt ning arendab erinevaid uusi tehnoloogiaid, mis aitavad kaasa kasvule pikemas perspektiivis.

Jaga lugu:
Hetkel kuum