Indrek Mäe • 22. aprill 2016 kell 7:02

Microsofti tulemused oodatust kesisemad

Microsofti tulemused jäid analüütikute ootsustele alla.  Foto: EPA

Tehnoloogiahiiu Microsoft kasum ei ületanud viimases kvartalis analüütikute ootusi, ettevõtte kogutulu oli pakutuga enam-vähem kooskõlas.

Märtsis lõppenud kvartaliga teenis Microsoft puhaskasumina 3,76 miljardit dollarit ehk 47 senti aktsia kohta. Aasta tagasi samal ajal teeniti 4,99 miljardit ehk 61 senti aktsia kohta. Käive kukkus 21,73 miljardilt 20,53 miljardi dollarini.

Microsofti äritegevus pilvetehnoloogiate valdkonnas kasvas 8 protsendi võrra, ehk 6,1 miljardi dollarini. Siiski jääb ka see number analüütikute ootustele alla, sest valdkonnast loodeti 6,28 miljardi suurust käivet.

Ettevõtte aktsia reageeris tulemustele negatiivselt ning kukkus eilsel börsipäeval ligikaudu 5 protsenti.

Tulemusi mõjutasid nii USA dollari tugevus kui Microsofti vähenev arvutimüük. Uuringufirma Gartner andmetel on see aastate lõikes vähenenud lig 9,6 protsenti. Microsoft ise näeb potentsiaalset turuperspektiivi pilvetehnoloogiate arendamises. „Ettevõtted, mis tegelevad vastavale tehnoloogiale üleminekule ning soovivad seeläbi oma kasvu suurendada, valivad meid oma partneriks,“ ütles ettevõtte tegevdirektor Satya Nadella.

„Neljapäeval, enne tulemuste avaldamist vaatasime murelikult arvutimüügi vähenemist puudutavaid andmeid, kuid usume, et pilvetehnoloogiast tulenev kasu korvab selle tulevikus,“ oli Microsofti investeerimisüksuse president David Katz kindel.

Microsofti aktsia on sel aastal tõusnud 1,6 protsenti.

Hetkel kuum