Börs: aktsiaturud jätkasid taandumist

New Yorgi börs.  Foto: EPA

USA aktsiaturud täna langesid ning S&P 500 indeks jõudis kolme nädala madalaima tasemeni. Mure maailma majanduskasvu pärast on tagasi ning börsifirmade kvartalitulemused pole investorites entusiasmi tekitanud, vahendab Bloomberg.

Täna avaldatud Hiina ja Suurbritannia majandusandmed olid oodatust kehvemad ja see tuletas investoritele meelde, et maailma majanduskasv on aeglustumas. Toorainesektori aktsiad langesid ning energiafirmad tegid 8 nädala suurima kukkumise. Ka pangandussektor odavnes. Ravimitootja Pfizer kallines 2,7 protsenti, sest ettevõtte tulemused ületasid ootusi.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,9 protsenti 2063 punktini – viimase nelja päeva jooksul on indeks odavnenud kolmel. Dow Jonesi indeks kaotas 0,8 protsenti ja lõpetas päeva 17 750 punktil. Nasdaq Composite kukkus 1,1 protsenti ja jõudis seitsme nädala põhja.

„Narratiiv on jätkuvalt selline, et globaalne majandus ei ole väga tugev,“ ütles investeerimisfirma Scheffer Investment Researchi aktsiaanalüütik Joe Bell. „2100 punkti juures [S&P 500 indeksi puhul] jõudsime ummikusse. Aktsiad on viimaste kuude jooksul nii palju tõusnud, et toimumas on konsolideerumine.“

WTI toornafta hind odavnes 1,6 protsenti ja Brent langes 1 protsendi. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 44,04 ja 45,38 dollarit. Kulla hind langes 0,4 protsenti ja unts maksab 1286 dollarit.

Hetkel kuum