Börs: majanduslanguse hirmud on turgudele naasmas

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud olid täna languses, sest kardetakse, et maailmamajanduse aeglustumine hakkab mõjutama ka USA majandust, vahendab Bloomberg.

Kõige rohkem langesid finants- ja energiasektori aktsiad. Priceline Group odavnes pärast oodatust kehvemate tulemuste teatamist 7,5 protsenti. Investorid on viimasel ajal hakanud ostma turvalisemaid aktsiaid – näiteks kommunaalettevõtteid.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,6 protsenti 2051 punktini. Indeks on viimase viie päeva jooksul langenud neljal. Dow Jonesi indeks taandus samuti 0,6 protsenti ja lõpetas päeva 17 651 punktil. Nasdaq Composite odavnes 0,8 protsenti.

„USAs on tulnud välja mitmeid majandusandmeid, mis on olnud oodatust kehvemad. See mõjub aktsiaturgudele halvasti,“ ütles investeerimisfirma Philadelphia Trusti investeeringute juht Richard Sichel. „Praegu ei võeta maailmast tulevaid andmeid positiivsena. Aktsiaturud jõudsid kauplemiskoridori ülemisse otsa ja heade uudisteta on raske sealt läbi suruda.“

Täna avalikustati raport, millest selgus, et USA ettevõtted palkasid aprillis oodatust vähem töötajaid. See võib tähendada, et töökohtade arvu kasv on saavutanud tipu. Samas näitasid teised andmed, et USA teenustega tegelevad ettevõtted laienesid nelja kuu kiireimas tempos, mis annab lootust, et majanduskasv võiks paraneda. Esimeses kvartalis kasvas USA majandus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vaid 0,5 protsenti.

Nafta hind oli täna langemas. WTI maksis päeva lõpuks 43,78 dollarit ja Brent 44,88 dollarit barrelist. Kulla hind langes 1,3 protsenti 1274 dollarini untsist.

Hetkel kuum