Börs: aktsiaturud on uuesti langustrendis

New Yorgi börs  Foto: EPA

USA aktsiaturud täna kõikusid, aga päev lõpetati sisuliselt samal tasemel. Energiafirmade aktsiad kallinesid ning jaemüügi sektor odavnes, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,1 protsenti 2049 punktini. Dow Jones hoopis tõusis 0,1 protsenti ja lõpetas päeva 17 660 punktil.

„Turgude meeleolu on pärast kiiret aktsiaturgude tõusu veidi kehvem kui ma arvasin,“ ütles investeerimisfirma Pension Partners LLC uuringute direktor Charlie Bilello. „Üldiselt on see siiski normaalne seedimisperiood või konsolideerumine, arvestades seda, kui palju turud tõusid.“

Aktsiaturud tõusid alates veebruari keskpaigast napi kahe kuuga 15 protsenti. 20. aprillil saavutati tipp (kõigi aegade rekordist jäi puudu 1,3 protsenti) ja nüüd on S&P 500 indeks uuesti langustrendi sattunud. Börsifirmade kvartalitulemused on olnud leiged. Lisaks sellele on uuesti esile kerkinud märgid, et globaalne majanduskasv on sumbumas. Need faktorid on vähendanud riskantsemate varade atraktiivsust.

WTI toornafta hind kallines 1,4 protsenti ja Brent lisas 1,1 protsenti, mis aitas energiasektoril kallineda. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 44,41 ja 45,12 dollarit. Kulla hind langes 0,2 protsenti 1277 dollarini untsist.

Hetkel kuum