Pille Ivask • 9. mai 2016 kell 5:27

Saudi Araabia vallandas pikaaegse naftaministri

Pikaaegse naftaministri ameti võtab üle Khalid al-Falih  Foto: epa

Saudi Araabia vallandas kauaaegne naftaministri Ali al-Naimi, uus naftaminister Khalid al-Falih kinnitab, et riigi naftapoliitika ei muutu.

Endine naftaminister al-Naimi oli ametis 1995. aastast, kirjutab MarketWatch. Saudi Araabia midagi konkreetset al-Naimi lahkumise kohta öelnud pole, on üksnes väitnud, et kuningriik teeb ametiasutustes suuri ümberkorraldusi.

Al-Naimi ameti võtab üle saudide riikliku naftafirma Saudi Aramco juht Khalid al-Falih, kes hakkab nüüd ametlikult juhtima ministeeriumit, mille uus nimetus on energia-, tööstuse ning maavarade ministeerium.

Khalid al-Falih lausus CNBCle, et Saudi Araabia plaanib jätkata senist naftapoliitikat. Uue ministri sõnul soovivad saudid säilitada praeguse rolli globaalsel energiaturul ning tugevdada positsiooni maailma kõige usaldusväärsema energiatootjana.

Hetkel kuum