Saudi Araabia vallandas pikaaegse naftaministri

09. mai 2016, 08:27
Pikaaegse naftaministri ameti võtab üle Khalid al-Falih
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160509/BORS/160509755/AR/0/Khalid-al-Falih.jpg

Saudi Araabia vallandas kauaaegne naftaministri Ali al-Naimi, uus naftaminister Khalid al-Falih kinnitab, et riigi naftapoliitika ei muutu.

Endine naftaminister al-Naimi oli ametis 1995. aastast, kirjutab MarketWatch. Saudi Araabia midagi konkreetset al-Naimi lahkumise kohta öelnud pole, on üksnes väitnud, et kuningriik teeb ametiasutustes suuri ümberkorraldusi.

Al-Naimi ameti võtab üle saudide riikliku naftafirma Saudi Aramco juht Khalid al-Falih, kes hakkab nüüd ametlikult juhtima ministeeriumit, mille uus nimetus on energia-, tööstuse ning maavarade ministeerium.

Khalid al-Falih lausus CNBCle, et Saudi Araabia plaanib jätkata senist naftapoliitikat. Uue ministri sõnul soovivad saudid säilitada praeguse rolli globaalsel energiaturul ning tugevdada positsiooni maailma kõige usaldusväärsema energiatootjana.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2016, 08:38

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing