Börs: investorid kardavad intressimäärade tõusu

New Yorgi börs.  Foto: EPA

USA aktsiaturud olid täna languses, sest inflatsiooni- ja kinnisvaraturuandmed olid positiivsed ja see tõstis investorite jaoks tõenäosust, et Föderaalreserv tõstab juunis intressimäärasid, vahendab Bloomberg.

Tarbekaupade ettevõtete aktsiad langesid ning Kraft Heinz tegi kuue kuu suurima kukkumise. Ka kommunaalettevõtete aktsiad odavnesid.

Standard & Poor’s 500 indeks langes 0,9 protsenti 2047 punktini. S&P 500 indeksis tõusid täna vaid kaks sektorit – energiasektor ja transpordisektor. Dow Jonesi indeks langes 1 protsendi 17 529 punktini.

„Jutud Föderaalreservist hirmutavad turge,“ ütles investeerimisfirma JonesTrading Institutional Services strateeg Yousef Abbasi. „Inimesed muutusid eile optimistlikumaks, aga jutud Föderaalreservi intressimäärade tõstmisest on sundinud jala gaasipedaalilt maha võtma.“

Raportitest selgus, et aprillis kasvas USA elukallidus kolme aasta kiireimas tempos ning uute elurajoonide ehitamine elavnes. See suurendas spekulatsioone, et Föderaalreserv on valmis juunis intressimäärasid tõstma. Intressimäärade tõstmise tõenäosus kasvas 4 protsendi võrra 14 protsendini.

WTI toornafta hind kallines 1,9 protsenti ja Brent lisas 1,2 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks 48,61 ja 49,56 dollarit. Kulla hind tõusis 0,5 protsenti 1280 dollarini untsist.

Hetkel kuum