Rainer Saad • 18. mai 2016 kell 11:13

Liivamägi: sellist LHV aktsiate ülemärkimist oli oodata

Investor Kristjan Liivamägi soovitab IPO suhtes olla ettevaatlik.  Foto: Raul Mee, Äripäev

TTÜ finantsökonoomika doktorant ja väikeinvestor Kristjan Liivamägi ütles, et LHV aktsiate 3,3kordne ülemärkimine talle üllatusena ei tule.

„Minu jaoks 3,3kordne ülemärkimine üllatusena ei tule, ise prognoosisin üle 2kordset ülemärkimist. Sellist ülemärkimist oli oodata, sest pakutavate aktsiate arv oli suhteliselt väike ning nõudlus ja optimism LHV aktsiate suhtes suur. See tõigi kaasa arvestatava ülemärkimise,“ ütles ta.

Aprilli alguses tehtud analüüsis LHV aktsia kohta kirjutas Liivamägi, et LHV aktsia on kallis ehk üle oma fundamentaalse väärtuse. 

Viide tema tekstile: „Samas tasub arvesse võtta, et Tallinna börsil pole mitu aastat tehtud aktsiate esmast avalikku pakkumist ning investorid on LHV IPO suhtes väga positiivselt ning optimistlikult meelestatud. Lisaks on investoritele pakutavate aktsiate arv suhteliselt väike, mis tõenäoliselt tekitab järelturul aktsiate suure nõudluse ning selle tulemusena lühiajaliselt aktsia hind tõuseb. Eelnevalt mainitud faktorid loovad positiivse pinnase LHV aktsia hinna lühiajalisele tõusule ning annavad lühiajalistele kauplejatele võimaluse kasu lõigata kiirest aktsia hinna tõusust,“ kirjutas Liivamägi.

Lühiajaliselt näeb Liivamägi aktsiale tõusu

Täna antud kommentaaris sõnas Liivamägi, et aktsia hinna lühiajalise liikumise koha pealt jääb kindlaks oma analüüsile ja arvab, et investorite optimismi ja suure nõudluse tagajärjel tõuseb LHV aktsia hind lühiajaliselt. „Nii on läinud ka eelnevate Tallinna börsil noteeritud aktsiatega. Keskpikas perspektiivis (3–5 aastat) usun, et aktsia hind korrigeerub oma fundamentaalselt õiglasele tasemele ja jääb turuindeksi tootlusele (OMXT) alla,“ sõnas ta.

Hetkel kuum