Brexit ja Föderaalreserv kergitavad kulla hinda

16. juuni 2016, 19:31
Kuld
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20160616/BORS/160619751/AR/0/AR-160619751.jpg

Kulla hind tõusis peaaegu kahe aasta kõrgeima tasemeni, sest Föderaalreserv on intressimäärade tõstmist edasi lükanud ning Brexiti risk kasvab, vahendab Bloomberg.

Kulla hind on tõusnud juba seitse päeva järjest, sest turgude ootused intressimäärade osas on muutunud. On järjest väiksem tõenäosus, et Föderaalreserv järgmisel kuul intresse tõstab ning eile väljendas keskpank muret ka USA majanduse pärast. Fedi juht Janet Yellen tõi oma kõnes välja ka asjaolu, et Brexiti referendum mõjutas nende otsuseid.

Nimelt on järjest rohkemad arvamusküsitlused näitamas, et britid tahavad Euroopa Liidust lahkuda. Paljud investorid on vähendanud selle tõttu oma aktsiapositsioone ning investeerinud kulda. Kullaga seotud börsil kaubeldavate fondide mahud on suurimad alates 2013. aasta oktoobrist. Nii kulla kui ka hõbeda hind on tänavu tõusnud üle 23 protsendi.

„Majanduses on riskid kasvanud, sest meil on Brexiti oht, Hiina majanduse aeglustumine ning Föderaalreservi ebakindlus USA majanduse osas,“ ütles investeerimisfirma TD Securitiesi toorainestrateeg Bart Melek.

Kulla hind on täna tõusnud 1,2 protsenti 1301 dollarini untsist. Pärastlõunal jõudis hind korraks ka 1315 dollarini.

Bloombergi analüütikute ja kauplejate küsitlusest selgus, et kulla hind võiks Brexiti puhul nädalaga tõusta 1350 dollarini untsist. Kui britid otsustavad aga jääda, siis peaks kulla hind langema 1250 dollarini.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    16. June 2016, 19:31
    Otsi:

    Ava täpsem otsing