Pille Ivask • 1. juuli 2016 kell 5:30

Riskikapitalist: 20 aasta pärast Microsoft ja Apple ilma ei tee

Microsofti tulevik on rajatud pilvetehnoloogiale.  Foto: Reuters/Scanpix

Silicon Valley üks tuntumaid riskikapitaliste Joe Schoendorf teatas, et praegu tehnoloogiahiidudena tuntud ettevõtetel võib 20 aasta pärast vesi ahjus olla, vahendab CNBC.

Schoendorf selgitas, et tehnoloogia areng võib kaasa tuua selle, et sellised ettevõtted nagu Microsoft, Alphabet, Facebook, Amazon ja Apple võivad tulevikus ajale jalgu jääda. „Kui ma Silicon Valleysse tulin, tegi ilma IBM, kellel oli 90 protsendi suurune turuosa. Siis läksime üle PCsid tootvatele ettevõtetele, seejärel serverikompaniidele... Arvata, et praegu domineerivad mängijad teevad seda igavesti, on vale,“ selgitas ta.

„Põhiküsimus on siin selles, kui kaua kellegi domineerimine kestab. Mõne puhul kindlasti kauem kui teise puhul. Samas tuleb arvestada sellega, et kõik on pidevas muutumises ning alati tekib ettevõtteid, kes on potentsiaalsed olukorra muutjad. Kui me selle intervjuu 10 aasta pärast uuesti teeme, siis ma kinnitan, et nimetatud ettevõtetest pole osa enam 10 parema seas,“ arutles Schoendorf, ent ei täpsustanud, missugustele ettevõtetele ta langust ennustab. Samas lisas ta, et 20 aasta pärast on maailma 10 või 20 parema tehnoloogiaettevõtte seas viis uut ettevõtet.

Hetkel kuum