Mait Kraun • 7. juuli 2016 kell 20:55

Börs: aktsiaturud otsivad Brexiti järel uut tasakaalu

Kauplejad New Yorgi börsil  Foto: EPA

USA aktsiaturud olid täna languses, sest nafta hind langes kahe kuu madalaima tasemeni. Ka võlakirjade ja kulla hind langesid, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks hakkas langema, sest nafta hind lähenes 45 dollarile barrelist. Nimelt avaldas USA valitsus andmed, mille kohaselt vähenesid riigi varud eelmisel nädalal oodatust vähem. Euroopa aktsiad tõusid täna esmakordselt nelja päeva jooksul.

Globaalsetel turgudel on tunda veel Brexiti järelmõju. Peamine tähelepanu on USAs nüüd aga homsel päeval, mil ilmuvad tööturu andmed. Need on tähtsad, sest Föderaalreservi poliitika sõltub suuresti just tööturu olukorrast.

„Turud on pöördumas, aga ma arvan, et tegemist on Brexiti järgse keskkonnaga ja me pole uut tasakaalu veel leidnud,“ ütles investeerimisfirma Stifel Nicolaus & Co strateeg ja portfellihaldur Florham Park, kes lisas, et olukord võib kesta pikka aega. „Aktsiaturud pole odavad, võlakirjaturg pole odav ja globaalsel majandusel ei lähe hästi.“

S&P 500 indeks langes lõpuks 0,1 protsenti 2097 punktini. Dow Jones kukkus samuti 0,1 protsenti ja lõpetas päeva 17 895 punktil. MSCI maailma aktsiate indeks tõusis aga 0,2 protsenti.

WTI toornafta hind langes 4,8 protsenti ja Brent kukkus 4,6 protsenti. Kummagi barrel maksis päeva lõpuks vastavalt 45,14 ja 46,54 dollarit. Kulla hind odavnes 0,4 protsenti 1362 dollarini untsist.

 

Hetkel kuum