• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Türgi veresaun jättis Eesti spekulandid külmaks

  Türgi putš tuli Läänele šokina.Foto: EPA

  Ehkki reedel Türgis lörriläinud riigipöördekatse vedas sealse börsi korralikult miinusesse ja tõmbas riigile ohtralt rahvusvahelist tähelepanu, hoiavad meie väikeinvestorid sealsest poliitilisest sasipuntrast targu eemale.

  „Türgi ei ole investorite seas populaarne,“ kinnitas LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi. Ta lisas, et peamiselt on panga kliendid kasutanud Türki investeerimisel USAs noteeritud Türgi ETFi (börsil kaubeldav fond – toim), mis on leitav TUR sümboli alt.
  Vallikivi tõdes, et fond on olnud pikalt languses ning see peletab mitmed investorid eemale. Reedel kauples fond järelkauplemisel 5% miinuses ning samal tasemel on see ka eelkauplemisel avanenud.
  „Hetkel paistab, et turgudel erilisi teenimisvõimalusi ei tekkinud, ebaõnnestunud riigipöördekatse tõstis regiooni riskantsust ning see tähendas aktsiate mõningast langust, suuremaid liikumisi hetkel toimunud ei ole,“ resümeeris Vallikivi. „Ka Prantsuse terroriakt ei ole erilisi reaktsioone turgudel esile toonud.“
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Advokaadibüroode TOPi võitja: võidu toob oskus muuta vajadusel kiiresti fookust
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.
Tänavuse Äripäeva advokaadibüroode edetabeli võitis juba teist aastat järjest advokaadibüroo Cobalt. Võitudest ja nendeni jõudmisest avaldavad saladusi juhtivpartner Jaanus Mody ja partner Martin Simovart.