Juhan Lang • 18. juuli 2016 kell 10:23

Türgi veresaun jättis Eesti spekulandid külmaks

Türgi putš tuli Läänele šokina.  Foto: EPA

Ehkki reedel Türgis lörriläinud riigipöördekatse vedas sealse börsi korralikult miinusesse ja tõmbas riigile ohtralt rahvusvahelist tähelepanu, hoiavad meie väikeinvestorid sealsest poliitilisest sasipuntrast targu eemale.

„Türgi ei ole investorite seas populaarne,“ kinnitas LHV maaklertegevuse juht Alo Vallikivi. Ta lisas, et peamiselt on panga kliendid kasutanud Türki investeerimisel USAs noteeritud Türgi ETFi (börsil kaubeldav fond – toim), mis on leitav TUR sümboli alt.

Vallikivi tõdes, et fond on olnud pikalt languses ning see peletab mitmed investorid eemale. Reedel kauples fond järelkauplemisel 5% miinuses ning samal tasemel on see ka eelkauplemisel avanenud.

„Hetkel paistab, et turgudel erilisi teenimisvõimalusi ei tekkinud, ebaõnnestunud riigipöördekatse tõstis regiooni riskantsust ning see tähendas aktsiate mõningast langust, suuremaid liikumisi hetkel toimunud ei ole,“ resümeeris Vallikivi. „Ka Prantsuse terroriakt ei ole erilisi reaktsioone turgudel esile toonud.“

Hetkel kuum