Kadi Neemre • 19. juuli 2016 kell 20:30

Börs: kvartalitulemused tõid börsid kõrgustest alla

Foto: EPA

USA börsid olid täna peamiselt languses. Turud on juba mitu nädalat löönud rekordeid, kuid teise kvartali majandustulemused tõid turud kõrgustest alla.

Pankade kasumid jätkasid üllatamist. Goldman Sachs teatas täna oodatust parematest kvartalitulemustest, ühinedes sellega Citigroupi, JPMorgan Chase’i ja Bank of Americaga, mis kõik on ületanud kvartali kasumiprognoosid.

“Küsimus on selles, kas kasumid on piisavalt head, toetamaks ralli jätkumist,” sõnas The Lindsey Groupi turuanalüütik Peter Boockvar. Tema sõnul loodavad investorid näha ettevõtete kasumites märke, et majanduskasv on taastuma hakanud.

Teiste sektorite tulemused aga võivad optimismi vähendada.

Netflixi aktsiad kukkusid üle 14% peale seda, kui ettevõte teatas eile oodatust parematest tulemustest, kuid teenuse kasutajate arv jäi prognoositule alla. Netflixi aktsial oli halvim päev alates 2014. aasta 16. oktoobrist.

Johnson & Johnson ületas Wall Streeti kvartali müügitulemuste ootuseid; ettevõtte tulemustele aitas kaasa selle farmaatsiaäri tugevnemine. Firma aktsiad tõusid uudise peale enam kui 2% ning nende hind kerkis kõrgeimale tasemele alates 1972. aastast.

USA kodumajade ehitus kasvas juunis oodatust enam ehk prognoositud 1,17 miljoni ühiku asemel ehitati 1,19 miljonit ühikut.

Nafta hinnad kukkusid seoses globaalse naftavaru murega. Reutersi andmetel suleti Ida-Liibüas toimunud protestide tõttu riigi üks naftaterminale, sundides operaatorit peatama ligi 100 000 barreli suurune päevatoodang.

USA toornafta futuurid kukkusid 59 senti 44,65 dollarile barreli eest. Brenti toornafta futuurid kukkusid 18 sendi võrra ning barreli hinnaks kujunes 46,78 dollarit.

Kulla hind kasvas 1331 dollarile untsi eest.

Dow Jones sulgus 0,12% tõusuga 18 555,58 punktil. S&P 500 lõpetas päeva 0,14% langusega 2163,78 punktil. Nasdaq kukkus 0,38% ning sulgus 5036,37 punktil.

Hetkel kuum