Indrek Mäe • 28. juuli 2016 kell 8:37

Apple tõi Buffettile hiigeltulu

Warren Buffett  Foto: EPA

Apple’i aktsia eilne suur tõus õigustas Warren Buffetti ootusi, et õunafirma väärtpaber on põhjas juba ära käinud ning miljardär võis seeläbi teenida mitmekümneid miljoneid tulu.

Buffettile kuuluv Berkshire Hathaway teatas mais, et soetas juurde Apple’i aktsiaid ning omas suve alguse seisuga 9,8 miljonit õunafirma väärtpaberit. Kui sama suur kogus ettevõtte aktsiaid oli vanameistril käes ka eile, teenis Warren Buffett tänu Apple’i kolmapäevasele rallile oma firma kaudu 61,6 miljonit dollarit.

Ühe päevaga teenitud suurtulu sai võimalikuks tänu sellele, et Apple'i aktsia eilne tõus oli eilsel börsipäeval 6,5 protsenti. Tegemist on suuruselt teise ralliga ettevõtte ajaloos - suuremat kasvu on firma varem näinud vaid korra.

Analüütikute hinnangul võis Buffett tõusu ette näha ning mai lõpus aktsiaid ostes põhja ära tunnetada. Selge on see, et Apple on andnud selge signaali, et nendest on põhjust rääkida ka positiivsemas kontekstis, kui iPhone’ide kahanev populaarsus. Samuti lisab ekspertidesse optimismi fakt, et eile murdis aktsia läbi oma eelmisest toetustasemest.

Hetkel kuum