• Jaga lugu:

  Jeen sööb Toyota kasumit

  Toyota vähendas prognoose.Foto: Reuters/Scanpix

  Toyota kasum ja käive kahanesid ning ettevõte vähendas jeeni tugevnemise tõttu ka kasumiprognoosi, vahendab Bloomberg.

  Märtsis lõppeva majandusaasta kasum langeb tõenäoliselt 1,45 triljoni jeenini (14,3 miljardit dollarit). Veel mais prognoosis ettevõte, et kasum ulatub 1,5 triljonini. Värske prognoos põhineb eeldusel, et jeeni ja dollari keskmine kurss on 102.
  Viimases kvartalis langes Toyota puhaskasum 15 protsendi võrra 552,5 miljardi jeenini (5,45 miljardit dollarit). Käive langes 6,59 triljoni jeenini, mis on veidi enam kui analüütikute prognoositud 6,59 triljonit.
  Kõigi suuremate Jaapani autotootjate USA müük on sel aastal langenud. Süüdi on tugev jeen, mis on tänavu dollarisse tõusnud üle 18 protsendi. Toyota eksport on selle tõttu väiksema konkurentsivõimega ja see survestab kasumit.
  „Toyota üritab kulusid vähendada, aga see ei ole piisav, et nullida jeeni mõju,“ ütles Bloomberg Intelligence’i autoturu analüütik Steve Man. „Nad on prognooside vähendamisel väga agressiivsed. Nad püüavad neid kärpida võimalikult palju, et ootused oleks madalamad.“
  See trend parandab heitgaasiskandaalist räsitud Volkswageni perspektiivi – nimelt on nüüd tõenäoline, et ettevõtte möödub Toyotast ja saab uuesti maailma suurimaks autotootjaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Raadiohommikus: kuidas kutsuda vaktsineerimiskiirabi enda ettevõttesse?
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Teisipäevases hommikuprogrammis räägime nii vaktsineerimisest, värskelt raha kaasanud idufirmast, tehase ehitusest keset Eestit kui ka konkurentsiraportite põnevatest leidudest.
Nädala lood: leidlikud söögikohapidajad, skeemitaja pääses suurest nõudest ja tippinvestorite strateegiad
Sel nädalal sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas leidlikud söögikohapidajad meelitavad inimesi linnast välja ning kuidas skandaalse mainega Kristian Kesner pääses suurest nõudest. Samuti kogus Äripäev kokku Eesti ja välismaa tippinvestorite investeerimisstrateegiad.
Sel nädalal sai Äripäeva veergudelt lugeda, kuidas leidlikud söögikohapidajad meelitavad inimesi linnast välja ning kuidas skandaalse mainega Kristian Kesner pääses suurest nõudest. Samuti kogus Äripäev kokku Eesti ja välismaa tippinvestorite investeerimisstrateegiad.