Pille Ivask • 16. august 2016 kell 7:45

Buffett soetas Apple’it

Berkshire Hathaway juht Warren Buffett.  Foto: Scanpix

Warren Buffetti ettevõte Berkshire Hathaway soetas teises kvartalis juurde Apple’i aktsiaid, vahendab Financial Times.

Kui esimeses kvartalis omas Berkshire Hathaway 1,1 miljardi dollari eest Apple’i aktsiaid, siis teises kvartalis oli see tõusnud juba 1,5 miljardini.

Teises kvartalis langes Apple’i aktsia hind 12,3% võrra ning vahemikus märtsist juunini ostis Berkshire Hathaway 5,4 miljonit Apple’i aktsiat kasvatades kogu aktsiate arvu 15,2 miljonile. Seni tundub, et tegu oli igati hea tehinguga: alates teise kvartali lõpust on õunafirma aktsia hind kerkinud 14% jagu.

Suurematest tehingutest, mida Berkshire Hathaway teises kvartalis tegi, võib välja tuua ka USA jaemüüja Walmarti aktsiate müügi. Kui varem omas Buffetti firma 55,2 miljonit Walmarti aktsiat, kärpis Berkshire selle 40,2 miljoni aktsiani.

Hetkel kuum