Pille Ivask • 18. august 2016 kell 5:45

Lenovo loodab käiku vahetada

Lenovo nutitelefon  Foto: epa

Lenovo andis teada, et loodab praegu enda jaoks kehval järjel oleva nutitelefonisegmendi õige pea kasumlikuks muuta ning hakkab odavate seadmete asemel keskenduma kõrgema hinnaklassiga telefonidele.

Lenovo juht Yang Yuanqing lausus, et ettevõte loodab õnnetud päevad enda jaoks selja taha jätta ning avaldas lootust, et uuel aastal peaks Lenovo nutitelefonide äri lõpuks ometi kasumisse jõudma.

Lenovo ostis 2,8 miljardi dollari eest Motorola nutitelefoniäri, et oma senist käekäiku parandada. Yang teatas, et ettevõte annab endale aru ja mõistab, et mobiiliäri Lenovo tegemistega integreerimine võtab aega. 

Selgub, et Lenovol on mõnevõrra õnnestunud turuosa tagasi võita sellistelt tehnoloogiahiiglastelt nagu Huawei ning uuemad tegijad Oppo ja Vivo. Nüüd on Lenovo valmis kulutama varasemast rohkem raha nii reklaamile kui turundusele. Yangi sõnul on ettevõtte eesmärk jõuda maailma kolme suurema nutitelefonitootja sekka.

Hetkel kuum