Rainer Saad • 9. september 2016 kell 10:38

Suurbritannias nõutakse MasterCardilt 14 miljardit naela

MasterCardilt nõutakse Suurbritannias 14 miljardit naela  Foto: Scanpix/Reuters

Suurbritannias on MasterCardi vastu esitatud hagi, millega nõutakse krediitkaardifirmalt ebaausate tasude võtmise eest 14 miljardit naela (16,5 mld eurot).

Süüdistuse järgi võttis MasterCard aastatel 1992–2008 Suurbritannias krediitkaartide kasutajatelt ostude sooritamisel põhjendamatult suuri tasusid. „See oli peaaegu nagu nähtamatu maksustamine,“ ütles asja kohtusse vedanud Briti advokaat ja endine rahandusombudsman Walter Merricks BBC-le. „MasterCard on käitunud häbiväärselt.“

MasterCard eitas süüd. „Nüüd, kui hagi on meie vastu esitatud, võtame aega, et uurida üksikasju. Kuid kindlasti pole me hagiga nõus ning jätkame jõuliselt selle vastu võitlemist,“ teatas krediitkaardifirma.

„Hagi on esimene samm selles suunas, et tarbijad saaksid MasterCardilt kompensatsiooni,“ ütles Merricks.

Hetkel kuum