• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Samsungil tuleohtlik seis

  Samsung Galaxy Note 7.Foto: EPA

  Samsungi aktsia langes täna 7 protsenti, sest ettevõte teatas Galaxy Note 7 telefoni omavatele klientidele, et nood seadme kasutamise lõpetaks, vahendab CNN Money.

  Ettevõte avaldas, et nutitelefon võib laadimise ajal põlema süttida ning et kliendid peaksid oma telefonid nende juures välja vahetama. Lennufirmad ja ametnikud hoiatasid, et telefone ei tohiks lennuki pardal kasutada.
  Negatiivsed uudised on investorid murelikuks teinud ning kardetakse, et telefonide ebaturvalisus võib Samsungi mainet tugevasti rikkuda. Lisaks sellele võib olukord kujuneda äärmiselt kulukaks.
  „Kui kliendid ostavad uusi telefone, siis nad valivad Note 7 asemel iPhone 7,“ ütles Bernsteini analüütik Mark Newman. Ta tõi välja, et Note 7 tuli välja enne uut iPhone’i ja sai ka paremaid arvustusi.
  Samsung teatas kümme päeva tagasi, et peatab Note 7 telefonide müügi ning kutsub tagasi umbes 2,5 miljonit nutitelefoni. Hoiatused, et telefone ei peaks lennukites ja ka mujal kasutama, tulid alles eelmise nädala lõpus.
  Analüütikute sõnul maksab telefonide tagasikutsumine sadu miljoneid dollareid. Samsungi turuväärtusest on kahe nädalaga kadunud aga 25 miljardit dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.