Kadi Neemre • 13. september 2016 kell 15:54

Riskifondi juht: laenuturul valitseb ohtlik olukord

Ray Dalio  Foto: Reuters

Laenuturg on “ohtlikus olukorras”, kuna keskpangad üle maailma on kaotamas oma võimet stimuleerida majanduskasvu, usub riskifondi Bridgewater Associates juht Ray Dalio.

Maailm seisab silmitsi enam kui 11 triljoni dollarilise negatiivse tootlikkusega laenuga, ning Dalio sõnul seisavad keskpangad nagu Föderaalreserv, Jaapani Keskpank ning Euroopa Keskpank solmitsi dilemmaga, vahendab CNBC. “Intressimäärasid ei ole enam võimalik alandada ning võlaringist ei ole samuti enam palju välja võimalik pigistada,” märkis ta.

Dalio tegi oma avalduse ajal, mil Föderaalreservi ametnikud arutavad intessimäärade tõstmist sellel aastal. Turud prognoosivad, et intressimäärad ei tõuse sellel aastal enne detsembrit ehk järgmisel nädalal toimuval Fedi kohtumisel suure tõenäosusega intressimäärad ei tõuse.

Siiani on rahanduspoliitika eesmärgiks olnud suurendada majanduskasvu ning soodustada aktsiate hinnatõusu, on Dalio sõnul selle efektiivsus kadumas.

 

 

Hetkel kuum