• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riskifondi juht: laenuturul valitseb ohtlik olukord

  Ray DalioFoto: Reuters

  Laenuturg on “ohtlikus olukorras”, kuna keskpangad üle maailma on kaotamas oma võimet stimuleerida majanduskasvu, usub riskifondi Bridgewater Associates juht Ray Dalio.

  Maailm seisab silmitsi enam kui 11 triljoni dollarilise negatiivse tootlikkusega laenuga, ning Dalio sõnul seisavad keskpangad nagu Föderaalreserv, Jaapani Keskpank ning Euroopa Keskpank solmitsi dilemmaga, vahendab CNBC. “Intressimäärasid ei ole enam võimalik alandada ning võlaringist ei ole samuti enam palju välja võimalik pigistada,” märkis ta.
  Dalio tegi oma avalduse ajal, mil Föderaalreservi ametnikud arutavad intessimäärade tõstmist sellel aastal. Turud prognoosivad, et intressimäärad ei tõuse sellel aastal enne detsembrit ehk järgmisel nädalal toimuval Fedi kohtumisel suure tõenäosusega intressimäärad ei tõuse.
  Siiani on rahanduspoliitika eesmärgiks olnud suurendada majanduskasvu ning soodustada aktsiate hinnatõusu, on Dalio sõnul selle efektiivsus kadumas.
   
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
USA börsilt lahkuva Didi aktsia reageeris suure tõusuga
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Vaatamata otsusele New Yorgi börsilt lahkuda kallines Bolti eksomaniku Didi aktsia täna eelturul kuni 14 protsenti, kirjutab CNBC.
Superstaari produtsent suurimast hirmust: pelgan meeletult võõraid inimesi
Telesaate "Eesti otsib superstaari" produtsent Triin Luhats rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas kardab suuri projekte alustades ühendust võtta võõrastega.
Telesaate "Eesti otsib superstaari" produtsent Triin Luhats rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas kardab suuri projekte alustades ühendust võtta võõrastega.
Silen: viie aasta pärast oleme 20 korda suuremad
Kuigi senise müügi- ja tootearendusedu põhjal võib Silenile ennustada hiilgavat tulevikku, on vaja siiski keskenduda oleviku ärivõimalustele, nentis vaikust pakkuva Sileni juht Endrus Arge Äripäevale antud intervjuus.
Kuigi senise müügi- ja tootearendusedu põhjal võib Silenile ennustada hiilgavat tulevikku, on vaja siiski keskenduda oleviku ärivõimalustele, nentis vaikust pakkuva Sileni juht Endrus Arge Äripäevale antud intervjuus.