23. september 2016 kell 9:00

Föderaalreservi otsus kukutas Euroopa võlakirju

Föderaalreservi juht Janet Yellen.  Foto: EPA

Euroopa riikide võlakirjad reageerisid Föderaalreservi otsusele baasintressimäärasid mitte tõsta korraliku kukkumisega, kuid näitavad täna esimesi taastumise märke.

Üheks langejaks oli Saksamaa 30aastane võlakiri, mille väärtus kukkus pärast Fedi otsust varasemaga võrreldes 12 baaspunkti. Täna see siiski taastus 2 baaspunkti võrra, samuti tõusis täna 2 baaspunkti võrra sakslaste 10aastane võlakiri, kirjutab Bloomberg.

Ka Hispaania 10aastane võlakiri oli Föderaalreservi otsuse valguses jõudnud kukkuda kõigi aegade madalaimale tasemele, kuid kerkis täna 2 baaspunkti võrra.

Föderaalreservile on ette heidetud, et kuigi nad pidevalt vihjavad baasintressimäärade tõstmise vajalikkusele, siis pole julgetud seda sammu siiski astuda. Fed kinnitas kolmapäevases avalduses, et usub majanduse kasvu, aga see ei ole veel piisavalt tugev, et võimaldada intressimäärasid sellel kuul tõsta.

Hetkel kuum