Pille Ivask • 27. september 2016 kell 8:18

Madal nafta hind kärbib superrikaste tiibu

Dollarid  Foto: epa

Wealth-Xi raportis seisab, et kuigi maailma superrikaste arv tõuseb, on paljude varanduse kasvu takistanud madal nafta hind, vahendab CNN Money.

Möödunud aastal tõusis superrikaste inimeste arv 0,6% võrra ning nende koguvaranduse väärtus kerkis 0,8% jagu, 30 triljonile dollarile.

Olgu öeldud, et superrikasteks loetakse neid inimesi, kelle netovara koguväärtus on vähemalt 30 miljonit dollarit. Superrikkad moodustavad koguelanikkonnast 0,004%, ent nad kontrollivad 12% maailma rikkusest.

Kuigi superrikaste koguarv on tõusnud, on madalad toorainehinnad kärpinud paljude rikkurite varandust.

Uuringu kohaselt on just Norra, Venemaa ja Austraalia rikaste seas toimunud suurimad kärped. Austraalia superrikaste arv kukkus 31% jagu, 2475 inimeseni, Venemaa puhul 13% võrra, 1075 inimeseni, ning Norra puhul 54% võrra.

“Kui nafta hind jääb nii madalaks ka pikas perspektiivis, võib see kaasa tuua tõsised tagajärjed,” kommenteeris raporti üks autoreid Benjamin Kinnard. “Ja paljud inimesed peavad tegema suuremaid muudatusi, et olukorraga kohaneda,” lisas ta.

Hetkel kuum