Mait Kraun • 10. oktoober 2016 kell 10:30

Bank of America hoiatab: USA-le paistab majandussurutis

Bank of America.  Foto: Bloomberg

USA majandus võib juba järgmisel aastal langusesse kukkuda, vahendab CNBC Bank of America Merrill Lynchi teadet.

Bank of America Merrill Lynchi USA aktsiaturgude juht Savita Subramanian ütles, et pank on jälginud kõiki indikaatoreid, mis annavad  märku, kui majanduslangus on tulemas. "Kui need näitajad liiguvad edasi praeguses suunas, siis jõuame majandussurutisse (vähemalt kaks kvartalit kestnud majanduslangus) järgmise aasta teises pooles.“

Kõige rahutumaks teeb panka see, et majandussurutise riski ei ole aktsiahindadesse sisse arvestatud, ütles Subramanian. Standard & Poor’s 500 indeksil on rekordist (2193 punkti) puudu vaid 1,8 protsenti. Subramaniani aasta lõpu prognoos on 2000 punkti, mis on praegusest tasemest umbes 7 protsenti madalam. Kui tal on õigus, muutuvad järgmisel aastal asjad palju hullemaks.

„Mind hirmutab, et turud on praegu nii haprad. Mäletate, mis juhtus jaanuaris? Meil tuli palju halbu uudiseid ja järsku kukkus S&P 500 indeks 1800 punktini,“ nentis ta. „Ma arvan, et see iseloomustab turgu ja turu liikumist. Palju on sõrmi, kes ootavad müüginupule vajutamist.“

Subramaniani sõnul on turul riskid suured, aga paremate sektoritena nimetas ta tervishoiu- ja tehnoloogiasektori. „Nad on suhtelises arvestuses päris odavad,“ ütles ta.

Hetkel kuum