• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Bank of America hoiatab: USA-le paistab majandussurutis

  Bank of America.Foto: Bloomberg

  USA majandus võib juba järgmisel aastal langusesse kukkuda, vahendab CNBC Bank of America Merrill Lynchi teadet.

  Bank of America Merrill Lynchi USA aktsiaturgude juht Savita Subramanian ütles, et pank on jälginud kõiki indikaatoreid, mis annavad  märku, kui majanduslangus on tulemas. "Kui need näitajad liiguvad edasi praeguses suunas, siis jõuame majandussurutisse (vähemalt kaks kvartalit kestnud majanduslangus) järgmise aasta teises pooles.“
  Kõige rahutumaks teeb panka see, et majandussurutise riski ei ole aktsiahindadesse sisse arvestatud, ütles Subramanian. Standard & Poor’s 500 indeksil on rekordist (2193 punkti) puudu vaid 1,8 protsenti. Subramaniani aasta lõpu prognoos on 2000 punkti, mis on praegusest tasemest umbes 7 protsenti madalam. Kui tal on õigus, muutuvad järgmisel aastal asjad palju hullemaks.
  „Mind hirmutab, et turud on praegu nii haprad. Mäletate, mis juhtus jaanuaris? Meil tuli palju halbu uudiseid ja järsku kukkus S&P 500 indeks 1800 punktini,“ nentis ta. „Ma arvan, et see iseloomustab turgu ja turu liikumist. Palju on sõrmi, kes ootavad müüginupule vajutamist.“
  Subramaniani sõnul on turul riskid suured, aga paremate sektoritena nimetas ta tervishoiu- ja tehnoloogiasektori. „Nad on suhtelises arvestuses päris odavad,“ ütles ta.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ettevaatust keskmise palgaga, see on fatamorgaana
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Rääkides keskmisest palgast, oleme kohati sattunud kujutluste küüsi, mida tekitab sektorite enneolematu ebavõrdsus, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hiina telefonitootja avab elektriautode tehase
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
Hiina nutitelefonide valmistaja Xiaomi ehitab riigi pealinna Pekingisse tehase, kus saab aastas toota 300 000 elektriautot, vahendab Reuters.
USA kaubanduspüha tabas ootamatu pööre
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide ostlejad kulutasid tänavu musta reede ajal e-poodides vähem kui mullu, vahendab Reuters.
Uus Saksa valgusfoori võimuliit rajatakse vastuolulistele plaanidele
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.
Pärast kaks kuud kestnud koalitsioonikõnelusi Saksa sotsiaaldemokraatide, roheliste ja liberaalsete vabade demokraatide vahel tuli Angela Merkelilt võimu üle võttev poliitiline liit välja esialgse leppega, mille elluviimine saab analüütikute hinnangul olema keeruline.