Kadi Neemre • 11. oktoober 2016
Jaga lugu:

Analüütik: Samsung peaks Note'i skandaali unustama

Ebaõnnestunud Samsung Note 7  Foto: EPA

Samsungi Note'i seeria on vaid 5-6% ettevõtte nutitelefonide tootmismahust ning Susquehanna analüütiku Mehdi Hosseini sõnul peaks ettevõte oma hiljutisest põleva telefoni skandaalist taastuma.

Analüütik märkis, et Samsungi uusima nutitelefoni Galaxy S8 oodatud väljalase 2017. aasta alguses võib aidata ettevõttel tähelepanu Note'i seerialt eemale juhtida ning leevendada hiljutist negatiivset tähelepanu.

“Galaxy seeria on täiesti erinev ning see on suunatud ka teisele sihtgrupile,” märkis Hosseini.

Analüütik märkis, et Samsungi kasum teistes valdkondades tõuseb ning kui ettevõte suudab keskenduda oma populaarsematele Galaxy telefonidele ning juhtida tähelepanu Note’i seerialt eemale, võib õnnestuda ka brändi kaitsmine. Hosseini lisas, et Samsungi bränd ja imago vajavad praegu taastamist.

Ka BMO juht Timothy Long on sarnasel arvamusel. “Tõepoolest võib olla, et Samsungi bränd sai kahjustada. See võib mõju avaldada ka Samsungi üldisele tootmisele,” märkis ta.

Analüütik väitis aga, et enamus tarbijaid, kes oleksid ostnud Galaxy Note 7, ostavad tõenäoliselt ka nüüd Androidi operatsioonisüsteemiga telefoni. Ta usub, et mõned kliendid soetavad Galaxy S7, osad valivad mõne teise Androidi pakkuja ning üksikud Apple’i.

Seoses telefoni äärmuslike riketega, on Longi sõnul keeruline enne Galaxy S8 väljatulekut tulevikku ennustada. “Me ei ole varem näinud midagi nii mastaapset, seega usun, et läheb mitu kvartalit enne, kui me saame teada, mis on Note 7 tulevik.”

Jaga lugu:
Hetkel kuum