Kadi Neemre • 11. oktoober 2016 kell 19:57

Börs: tervishoid kukutas turge

Päev lõppes teravas languses  Foto: EPA

USA turud olid täna teravas languses seoses tervishoiu ja biotehnoloogia aktsiate langusega; toornafta hinnad kukkusid tugeva dollari tõttu.

S&P kukkus alla oma 100 päeva liikuvat keskmist, milleks on 2138,53 seoses tervishoiu aktsiate üle 2,5% langusega; ka finantssektor oli täna üks halvima käekäiguga sektoritest.

NBC/Wall Street Journali täna avaldatud andmete kohaselt eelistatakse Kongressi eesotsas näha demokraate; teise uuringu kohaselt aga juhtis Hillary Clinton Donald Trumpi ees 9%-ga. “Vaadates pühapäevast debatti, lubasid mõlemad kandidaadid tervishoiukulusid alandada,” sõnas iSectorsi juht Chuck Self. “Sellest tulenevalt võib aktsiatel olla müügisurve.”

Nasdaqi suurimaks kukkujaks oli biotehnoloogia, mis tegi enam kui 4% languse. Dow Jonesi suurimateks kukkujateks olid aga United Health ja Goldman Sachs.

“Riigivõlakirjade tootlikkus kasvab, nafta hinnad kukuvad,” kommenteeris Boston Private Wealthi turustrateeg Robert Pavlik. “Liites sellele tugevneva dollari ja Alcoa kukkuvate aktsiahindadega, saame kokku mahamüümise.”

Tugev dollar kukutas USA toornafta futuure, mis kukkusid 1,09% 50,79 dollarile barreli eest. “Aktsiaturg vaatab nafta hindu, kuna Putin tegi avalduse toodangu kärpimise kohta ning nad soovivad näha, kas see ka tegelikult ka toimub,” sõnas Prudential Financiali turustrateeg Quincy Krosby.

Nafta hinnad tõusid eile Venemaa presidendi Vladimir Putini avalduse peale, kui riigipea avaldas valmisolekut ühineda OPECi liikmete naftatoodangu kärpega.

Ettevõtete kasumihooaeg algas aga üsna hapul toonil Alcoa oodatust nõrgemate kvartalitulemustega. Ettevõtte kasum oli 32 senti aktsia kohta ning müügitulu 5,21 miljardit dollarit. Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid kasumiks 35 senti aktsia kohta ning müügituluks 5,31 miljardit dollarit. Alcoa aktsiad kukkusid pärastlõunase kauplemise käigus enam kui 10,5%.

Sellel nädalal avaldavad kvartalitulemused veel CSX, Wells Fargo ja JPMorgan Chase.

Detsembri kullafutuurid kukkusid 3,70 dollarit 1256,60 dollarile untsi eest.

Dow Jones kukkus 1,08% ja lõpetas päeva 18 131,06 punktil. S&P 500 tegi 1.24% languse ning sulgus 2136,74 punktil. Nasdaq lõpetas päeva 1,54% langusega 5246,79 punktil.

Hetkel kuum