• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  OPECi naftatootmine tõusis rekordini

  OPECi kohtumisel Alžeerias saavutati kokkuleppeFoto: EPA

  OPEC leppis septembris kokku, et naftatootmist vähendatakse. Samal kuul tootis naftakartell aga rekordkoguses naftat, vahendab CNN Money.

  OPEC suurendas septembris oma päevatootmist 33,4 miljoni barrelini, teatas organisatsioon kolmapäeval avaldatud raportis. Tegemist on uue rekordiga ja tootmine on 1,3 miljoni barreli võrra (päevas) suurem kui eelmise aasta samal ajal.
  See oli tingitud eelkõige Iraagi, Nigeeria ja Liibüa tootmise suurendamisest. Nendes riikides on sisekonfliktide ja terrorismi tõttu olnud ka mitmeid katkestusi. Iraagi päevane naftatoodang kasvas 100 000 barreli võrra 4,5 miljoni barrelini. Samas suurusjärgus kasvas ka Nigeeria ja Liibüa tootmine.
  Uued andmed näitavad, et kokkuleppe detailide paikaseadmine tuleb raske. Ei ole veel otsustatud, millised riigid ja kui palju peaksid oma tootmist vähendama. OPECi eesmärk on vähendada naftatootmist 32,5-33,0 miljoni barrelini päevas.
  Esialgne kokkulepe pani nafta hinna tõusma – barrelihind jõudis hiljuti üle 50 dollari. Kokkuleppe detailid seatakse paika tõenäoliselt novembri lõpus, mil toimub järgmine OPECi kohtumine.
  Saudi Araabia teatas esmaspäeval, et riikide omavahelised kõnelused on sujunud edukalt ning leppe vastu tunnevad huvi ka naftakartelli välised riigid. Huvi on üles näidanud näiteks Venemaa.
  Toornafta hind reageeris langusega. Nii WTI kui ka Brent odavnesid pärast raporti avalikustamist üle protsendi. Kummagi barrel maksab praegu vastavalt 50,2 ja 51,9 dollarit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Euroopa aktsiad on heitlikku nädalat lõpetamas langusega
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Euroopa aktsiaturud on lõpetamas heitlikku nädalat napi langusega vaatamata sellele, et päeva alustati enam kui pooleprotsendilise tõusuga. Investorid muretsevad eelkõige koroonaviiruse omikronitüve pärast, vahendab Reuters.
Superstaari produtsent suurimast hirmust: pelgan meeletult võõraid inimesi
Telesaate "Eesti otsib superstaari" produtsent Triin Luhats rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas kardab suuri projekte alustades ühendust võtta võõrastega.
Telesaate "Eesti otsib superstaari" produtsent Triin Luhats rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas kardab suuri projekte alustades ühendust võtta võõrastega.
Silen: viie aasta pärast oleme 20 korda suuremad
Kuigi senise müügi- ja tootearendusedu põhjal võib Silenile ennustada hiilgavat tulevikku, on vaja siiski keskenduda oleviku ärivõimalustele, nentis vaikust pakkuva Sileni juht Endrus Arge Äripäevale antud intervjuus.
Kuigi senise müügi- ja tootearendusedu põhjal võib Silenile ennustada hiilgavat tulevikku, on vaja siiski keskenduda oleviku ärivõimalustele, nentis vaikust pakkuva Sileni juht Endrus Arge Äripäevale antud intervjuus.