Pille Ivask • 14. oktoober 2016 kell 21:01

Ettevõtja: nafta ei paku alternatiivsetele energiatele konkurentsi

Mees päikesepaneelidega  Foto: epa

USA ettevõtte Carbon Trust juht Tom Delay lausus CNBCle, et nafta ei paku alternatiivsetele energiatele mingit konkurentsi.

“Veider, paljud inimesed räägivad praegu nafta ja gaasi hinna muutlikkusest... Samas peame me meeles pidama, et alternatiivsete energiate hind kogu aeg väheneb ning seega muutuvad nad ka kulude mõttes konkurentsivõimelisemaks,” arutles ta Istanbulis toimunud maailma energiakongressil.

“Nafta hind ei muuda tegelikult seda, et maailm hakkab rohkem kasutama alternatiivseid energiaallikaid. Energia kasutamine muutub efektiivsemaks, taastuvenergiate kasutamine suureneb, päikese- ja tuuleenergia kallidus langeb,” jätkas Delay, kes rõhutas, et investorid kipuvad paika ootama pigem konkreetset kuupäeva, mil muudatused võiksid toimuda. Delay hinnangul toimuvad need aga kogu aeg. Veelgi enam, inimeste huvi taastuvenergiate vastu on aina suurem ning see tõrjub traditsioonilised energiaallikad kõrvale.

Hiljuti maailma energianõukogu avaldatud raportis seisab, et taastuvenergia moodustab 30% globaalsest koguvõimsusest ning 23% globaalsest elektritoodangust.

Delay rõhutas, et tendents on selgelt nähtav ning tema nafta hinna mõju pärast ei muretse. Uusi tehnoloogiaid arendatakse hoolimata sellest, kui palju barrel maksab. Samuti rõhutas ta, et inimeste jaoks muutuvad näiteks elektriautod üha atraktiivsemaks ning nõudlus ja huvi nende vastu suurenevad.

Hetkel kuum