• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rikkad ostavad autosid

  Konsultatsioonifirma Bain tehtud uuringust selgub, et rikkad inimesed soetavad endale üha enam luksusautosid.

  Selgub, et luksusautode müük on kasvanud tänavu 8% võrra, mis tähendab, et ilmselt saab 2016. aasta lõpuga ületatud ka kõigi aegade rekord. Märkimisväärne on, et autod on rikaste inimeste seas oluliselt populaarsemad kui näiteks väärtuslike kunstiteoste või veini ostmine.
  Baini arvutuste kohaselt peaks käesoleval aastal luksusautode kogumüük jääma 1,1 triljoni euro juurde, kusjuures 40% sellest moodustab just eriti uhkete autode müük.
  Selgub, et rikkurite lemmikautomargid on Mercedes, BMW ning Audi, mille müük moodustab nimetatud 1,1 triljonist dollarist enamiku.
  Kõige suurem müügikasv on näha aga eriti teravas ja kallis tipus. Pea viiendiku võrra peaksid tõusma selliste automarkide nagu Rolls Royce, Ferrari ja Lamborghini müük.
  “See on küll väiksem segment, ent samas on näha siin suurimat kasvu,” kommenteeris Baini uuringu üks autoreid Claudia D'Arpizio.
  Kes neid autosid ostavad?
  Mõistagi ei piirdunud Baini uuring üksnes sellega, missuguseid autosid ja kui palju ostetakse. Uuriti ka seda, kes luksuslikke neljarattalisi endale soetavad. Selgub, et kallite autode ostmine on kõige meelepärasem just Venemaalt, Indoneesiast, Hiinast ning Pärsia lahe riikidest pärit rikkuritele. Viimased, kusjuures, ei osta endale luksusautot üksnes selleks, et kodumaal ringi kihutada. Paljudel neist elavad mitmes riigis ning seega on tarvis osta uhke auto ka seal ringi liikumiseks.
  Baini uuringust selgub ka, et Venemaa kehv majanduslik olukord pole morjendanud sealseid rikkureid, kes endiselt kalleid autosid soetavad. Kuna rubla on nõrgenenud, on tegelikult muutunud superautode ostmine mujal riikides tegutsevatele ja teises valuutas arveldatavatele rikkuritele odavamaks. Samuti võib arvata, et Vene rikkad kasutavad luksusautode ostmist kui potentsiaalset investeerimisvõimalust.
  CNN Money kirjutas käesoleva aasta esimeses pooles, et 2016. aasta tõotab tulla hea just Rolls Royce’ile, Lexusele ja Bentleyle. Viimane teatas toona, et Vene turg on nende jaoks väga kiiresti kasvamas.
  Uuringu raportis seisab ka, et kui autode ostmine on populaarne, siis moodne rikkur isikliku eralennukiga ringi ei sõida. Tänavu peaks eralennukite müük aastases võrdluses kukkuma 5% võrra, 18 miljardi dollarini. Ka luksusjahtide osas pole midagi rõõmustavat, nende müük peaks jääma samale tasemele nagu eelmiselgi aastal.
  Baini uuringu kohaselt peaks luksustoodetele ja –teenustele kulutamine kasvama sel aastal 4% jagu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ühes asjas on meil parim valitsusjuht, juhtumisi ülitähtsas asjas
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peaminister Kaja Kallas on välispoliitikas näidanud sisu ja jõudu. Seesama aus julgus tuleb tal leida ka riigisisestes küsimustes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Balti börsidel jätkus nädal langusega
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Päeva esimesel poolel üle protsendi miinuses olnud Balti börsid taastusid sulgumise ajaks mõnevõrra, kuid jäid siiski punasesse.
Raadiohommikus ükssarvik, riskiraha ja kuidas leida töötajaid, kui neid ei ole
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Jaan Kalmus: 35 aastat kroonikuna kaamera taga
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.
Kuu aja pärast peab 35 aasta tegutsemisjuubelit Eesti vanim erafirma, Tartus video- ja heliteenust pakkuv OÜ Audio-Video. Uue aasta algul vahetus firmas juhataja: ettevõtte üks asutajaid Jaan Kalmus seenior andis juhtohjad üle Jaan Kalmus juuniorile. Intervjuus Äripäevale ütles Jaan Kalmus seenior, et vastu aitasid pidada usk, lootus, loll järjekindlus ja armastus oma töö vastu, kirjutab neljapäeval, 26.01 Äripäeva tellijatele ilmuv erileht Juubel.