Kadi Neemre • 25. oktoober 2016 kell 16:37

General Motorsi tulemused pakkusid positiivse üllatuse

GM ületas ka positiivseimad prognoosid  Foto: EPA

General Motors avaldas oma kolmanda kvartali tulemused, mis ületasid tugevalt analüütikute ootuseid. GM-i tulemusi toetasid tugev veokite ja maasturite müük Põhja-Ameerikas ning hajunud mured, et USA autoturu jahtumine võiks kahjustada sektori kasumlikkust.

GM märkis täna, et ettevõte usub, et nende aastakasum jääb nende varasema prognoosi juurde ehk 5,50-6,00 dollarile aktsia eest. Kuigi üldiselt on USA automüük sellel aastal paigal seisnud, teatas GM automüügi mahu kasvust eratarbijatele.

GM on kindlaks jäänud suurte maasturite turule ning kontrollib praegu enam kui 70% seda turgu Põhja-Ameerikas.

Hoolimata 5 miljardi dollari väärtuses aktsiate tagasiostmisest eelmise aasta jooksul, on ettevõtte aktsiad viimase aasta jooksul teinud 3% languse.GM-i tulemused ja väljavaated sõltuvad peamiselt tugevatest USA ja Hiina majandustest. Ettevõtte sõnul on nad raha kaotanud Euroopa, Lõuna-Ameerika ning teistel Aasia turgudel väljaspool Hiinat. Ettevõtte kolmanda kvartali kahjum Euroopas oli näiteks 100 miljonit dollarit.

Üleüldiselt aga kasvas GM-i kolmanda kvartali netokasum enam kui kaks korda 2,8 miljardile dollarile ehk 1,76 dollarile aktsia eest võrredes aasta varasemaga. Reutersi küsitletud analüütikud prognoosisid ettevõtte kasumiks aga 1,45 dollarit aktsia eest.

Ettevõtte kolmanda kvartali müügitulu kasvas 10% rekordilisele 42,8 miljardile dollarile.

 

 

Hetkel kuum