• Jaga lugu:

  Ford loobub Mehhikosse tehase rajamisest

  Ford FocusFoto: epa

  Trump kritiseerib USA autotootjaid vabakaubanduseleppe raames Mehhikos valmistatud autode maksuvaba impordi pärast.

  Ametisse astuv USA president Donald Trump võttis täna kriitiliselt sõna General Motors Co aadressil Mehhikost USA edasimüüjatele imporditavate autode kohta.
  „General Motors saadab Mehhikos tehtud Chevy Cruze mudelid maksuvabalt üle piiri USA edasimüüjatele,“ seisab Trumpi tänases Twitteri postituses, nagu vahendab Wall Street Journal. „Tehku autosid USAs või maksku suurt tollimaksu!“
  General Motorsi konkurent Ford Motor Co teatas vaid mõni tund hiljem, et loobub plaanist ehitada Mehhikosse uus 1,6 miljardit dollarit maksev väikeautode tehas. Selle asemel plaanib Ford jätkata väikeautode tootmist olemasolevas Mehhiko tehases ja investeerida 700 miljonit dollarit Michigani osariigis asuvasse tehasesse, et toota seal elektriautosid.
  Juba üle aasta on Donald Trump teravalt kritiseerinud Fordi plaani Mehhikosse investeerida ning kõnelnud üldisemalt vajadusest USA, Kanada ja Mehhiko vahel sõlmitud vabakaubanduslepe ümber töötada, et maksustada USA ettevõtete piiri taga valmivat toodangut, mida turustatakse USAs.
  Veel kuu aega tagasi märkis Fordi tegevjuht Mark Fields, et ettevõte on küll valmis järgima USA uue administratsiooni kaubanduspoliitikat, kuid konkreetse tehase rajamise plaanist on hilja loobuda. Bloombergile antud intervjuus ei põhjenda Fields tänast otsust Trumpi väljaütlemistega, vaid kasina nõudlusega väikeautode järele USAs, kus turgu nähakse nüüd hoopis elektrilistele maasturitele.
  General Motorsi pressiesindaja pole täiendavat kommentaari Trumpi postitusele andnud, märkides vaid, et Mehhikos valmistatakse „maailmaturu jaoks üksnes Cruze mudeli luukpäraga varianti, millest vaid väike osa müüakse USAs“.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sulev Alajõe: Pärnu majandusarengut takistav oskustööjõu nappus istub haridussüsteemi augus
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kohalikele tugevustele rajatud spetsialistiõpe aitab piirkonda investoritele atraktiivsemaks muuta, kirjutab Eesti 200 esinumber kohalikel valimistel Pärnus Sulev Alajõe vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Kulla hind langeb rahatrüki vähendamise ootuses
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Kulla hind langes täna enam kui viie nädala madalaima tasemeni, millele aitas kaasa dollari odavnemine. Investorid hoiavad kullal silma peal, sest sellel nädalal toimub Föderaalreservi kohtumine, kust investorid ootavad vihjeid rahapoliitika karmistamise kohta, vahendab Reuters.
Tootjahinnaindeks tõusis üle 15 protsendi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis tänavu augustis võrreldes juuliga 1,7 protsenti, aga võrreldes eelmise aasta augustiga 15,5 protsenti.
Kodulavastus - nipp, mis aitab müügile ja üürile kaasa
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.
Emotsioon, mis meid tabab kellegi koju sisse astudes, on tihti määrava tähtsusega. Lõhnad, valgus, detailid – kõik see kujundab arvamust esimeste sekundite jooksul. Kuidas valmistada oma kodu ette müügiks või üüriks nii, et tehing toimuks võimalikult kiiresti ja hea hinnaga? Septembrikuu Sisustaja uuris asja.