Pille Ivask • 27. oktoober 2016 kell 11:00

Šiauliu Bankas sai Swedilt tugeva ostusoovituse

Šiauliu Bankase aktsiad on menukad ka Eesti väikeinvestorite seas.  Foto: epa

Swedbank soovitab osta Šiauliu Bankasi aktsiat ning tõstis selle hinnasihti.

Kui praegu on Šiauliu Bankasi aktsia hind Vilniuse börsil 0,383 eurot, siis Swedbank seab hinnasihiks 0,5 eurot. Swedbank on seejuures hinnasihti tõstnud, varasem aktsia hinnasiht oli 0,42 dollarit. Kui varem teatas Swedbank, et soovitab aktsiat osta, siis nüüd on Leedu panga aktsiale antud tugev ostusoovitus.

Swedbank märgib raportis, et Šiauliu Bankasi kolmanda kvartali tulemuste valguses võib näha, et panga hoog on jätkuv. Välja tuuakse näiteks laenu- ning liisingukahjude vähenemine, aga ka asjaolu, et panga laenude netoportfell kasvab kiiremini kui turul keskmiselt. Šiauliu Bankasi laenu ning liisingute netoportfell kasvas kolmandas kvartalis aastases võrdluses 6,4%, samas kui Swedbank oli prognoosinud üksnes 2% suurust kasvu.

Laenuaktiivsuse kasvule viidates teatas Swedbank, et tõstab 2016. ja 2017. aasta netokasumit vastavalt 10% ja 20% võrra 24,8 ja 19,6 miljoni euroni.

Hetkel kuum