• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Šiauliu Bankas sai Swedilt tugeva ostusoovituse

  Šiauliu Bankase aktsiad on menukad ka Eesti väikeinvestorite seas.Foto: epa

  Swedbank soovitab osta Šiauliu Bankasi aktsiat ning tõstis selle hinnasihti.

  Kui praegu on Šiauliu Bankasi aktsia hind Vilniuse börsil 0,383 eurot, siis Swedbank seab hinnasihiks 0,5 eurot. Swedbank on seejuures hinnasihti tõstnud, varasem aktsia hinnasiht oli 0,42 dollarit. Kui varem teatas Swedbank, et soovitab aktsiat osta, siis nüüd on Leedu panga aktsiale antud tugev ostusoovitus.
  Swedbank märgib raportis, et Šiauliu Bankasi kolmanda kvartali tulemuste valguses võib näha, et panga hoog on jätkuv. Välja tuuakse näiteks laenu- ning liisingukahjude vähenemine, aga ka asjaolu, et panga laenude netoportfell kasvab kiiremini kui turul keskmiselt. Šiauliu Bankasi laenu ning liisingute netoportfell kasvas kolmandas kvartalis aastases võrdluses 6,4%, samas kui Swedbank oli prognoosinud üksnes 2% suurust kasvu.
  Laenuaktiivsuse kasvule viidates teatas Swedbank, et tõstab 2016. ja 2017. aasta netokasumit vastavalt 10% ja 20% võrra 24,8 ja 19,6 miljoni euroni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Toyota ehitab USAsse akutehase
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Jaapani autotootja Toyota teatas täna, et ehitab Põhja-Carolinasse 1,29 miljardi dollari eest uue akutehase elektrisõidukite tarbeks, vahendab CNBC.
Elektri hind tõusis uue rekordini Novembri algusega võrreldes 15kordne tõus
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Eesti piirkonnas on elektri hind täna rekordiliselt kõrge, keskmine megavatt-tunni hind ulatub enam kui 290 euroni, selgub Nord Pooli andmetest.
Tööstur: tootjad peaksid julgemalt hindu tõstma
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".
"Et ettevõtted oleksid tugevad, arendaksid tootmistehnoloogiaid ja saaksid teha rohelisemaid valikuid, on toote hinna tõstmine paratamatu," ütles mööblitootja Bed Factory Sweden juht Indrek Aasna hiljuti konverentsil "Tööstuse äriplaan 2022".