Kadi Neemre • 7. november 2016 kell 18:42

Tom Lee: ebapopulaarsed presidendid turge ei mõjuta

Kes valitakse homme USA presidendiks?  Foto: Reuters

Uurides 116 aastat poliitiliste võimuvahetuste ajalugu ning valimistulemusi, leidis Fundstrat Global Advisorsi asutaja Tom Lee, et presidendi populaarsusel on vastupidiselt levinud uskumusele väike mõju aktsiate käekäigule.

Lee ettevõtte eelmisel nädalal avaldatud uurimuse kohaselt ei tähenda ebapopulaarse presidendi võimuletulek tingimata seda, et turgudel hakkab halvasti minema.

Kuigi konsensuslik vaade on see, et Donald Trumpi võidu korral tabab turge mahamüümine, usub Lee hoopiski, et hoolimata sellest, kes võidab, on USA turud ülemüüdud ning turge ootab ees hoopis ralli.“Ma ei ütleks, et see oleks ülemäära optimistik ootus, et meid võiks ees oodata kergendusralli, mis haarab investorid kaasa ning ning kapital voolab turgudele,” märkis Lee.

Analüütiku sõnul on siiski võimalik, et S&P 500 teeb oma praeguse tasemega võrreldes 10% ralli ning ületab valimisjärgsel kuul 2300 punkti taseme.

 

Hetkel kuum