• Jaga lugu:

  Trumpi võit pani ka Euroopa turud kukkuma

  Hispaania aktsiaturg.Foto: EPA

  Euroopa aktsiaturgudel on läinud viimastel nädalatel kehvasti ning tänane USA presidendivalimiste tulemus ei parandanud sugugi olukorda, vahendab Bloomberg.

  Trumpi võit on halb uudis ettevõtetele, kes teenivad suurema osa oma käibest USAs. Stoxx Europe 600 indeks on täna kukkunud juba 1,8 protsenti ning langust juhtisid pangad ja autotootjad. Euro on dollari suhtes kallinenud 2,5 protsenti.
  Hispaania pangad Banco Bilbao Vizcaya Argentaria ja Banco Santander odavnesid vähemalt 5 protsenti. Credit Suisse Group, mis saab kolmandiku oma käibest USAst, langes 3,5 protsenti. Autotootjate langust juhtis Daimler AG, mille aktsia kukkus 5 protsenti. Randgold Resourcesi aktsia tõusis 10 protsenti, sest kulla hind tegi suurima tõusu alates Brexitist. Sektoritest kallines ainukesena tervishoid.
  Euroopa ettevõtted teenivad suure osa käibest USAs
  Analüütikud kardavad, et Trumpi võit ohustab globaalset kaubandust. „Oodatakse, et Trumpi võit hakkab kaubandust segama,“ ütles ETF Securitiesi investeerimisstrateegia juht James Butterfill. „Kauplejad väljendavad oma muret dollari odavnemise kaudu, mis on Euroopa ettevõtetele halb uudis. Kardetakse, et Euroopa valimistel jätkub sarnane trend.“
  Euroopa ettevõtted teenivad umbes 17 protsenti oma käibest Põhja-Ameerikast. Kõige suurema osakaalu moodustab eksport USAsse Belgial, Iirimaal ja Šveitsil, selgub Morgan Stanley andmetest. Euro tugevnemine halvendab kohalike ettevõtete konkurentsivõimet maailmaturgudel.
  Kõik Euroopa suuremad aktsiaindeksid alanesid. Briti FTSE 100 kukkus 0,7 protsenti, Saksamaa DAX kaotas 1,6 protsenti ja Prantsusmaa CAC 40 langes1,6 protsenti. Hispaania IBEX 35 kahanes 2,3 protsenti.
  Tallinna börs on täna kukkunud 0,9 protsenti. Kodubörs oli vahepeal ka 1,5protsendilises languses.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Minister näeb põllumeestele ja vedajatele suuri muudatusi
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.
Brüsseli ambitsioonid kliimaneutraalsuse saavutamisel on kasvanud ja kuigi Eesti ettevõtjad on kohati olnud väga tublid, peavad näiteks maanteevedajad ja põllumajandajad astuma suure sammu edasi, leiab keskkonnaminister Tõnis Mölder.