Mait Kraun • 14. november 2016 kell 17:52

Hõbeda hind kukub kolinal

Hõbedakang  Foto: Reuters

Kulla hind hakkas eelmisel nädalal kiiresti langema. Nüüd on odavnemisega ühinenud ka hõbe, mis kukub viimase kolme aasta kiireimas tempos, vahendab Bloomberg.

USA presidendivalimiste järel hakkasid tööstusmetallide hinnad järsult kallinema – näiteks vase hind tõusis loetud päevadega üle 10 protsendi. Kulla hind hakkas hoopis langema, sest arvatakse, et Trumpi poliitikad stimuleerivad inflatsiooni ja majanduskasvu, millega kaasneb intressimäärade tõus.

Kollane metall on nüüd endaga kaasa tõmmanud ka hõbeda, mille untsihind on viimase kahe päeva jooksul langenud umbes 10 protsenti (kolme aasta suurim langus). Väärismetalli volatiilsus oli viimati nii kõrge 2014. aastal.

Täna on hõbe odavnenud kokku 3,2 protsenti ja untsi eest tuleb välja käia 16,81 dollarit.

Hõbeda hind ($/unts).  Foto: Bloomberg
Hetkel kuum