• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Brexit kärpis Suurbritannia rikaste arvu

  Neid, kellel dollareid on miljon Suurbritannias vähem kui aasta tagasi.Foto: Reuters/Scanpix

  Suurbritannia dollarimiljonäride arv kukkus Brexiti tõttu 15% võrra, vahendab Bloomberg.

  Briti kodumajapidamiste rikkus on kahanenud 1,5 triljoni dollari ehk 10% võrra.
  “Suurbritannia jaoks olid aastad 2015-2016 rasked, kuna nael kukkus ning börsid langesid seetõttu samuti,” kirjutas Credit Suisse oma raportis. “Nii majanduse kui ka kodumajapidamiste rikkuse koha pealt on tulevik üsna ebakindel,” märkis pank.
  Suurbritannia 14 triljoni dollari suurune erarikkus on jagatud 49 miljoni inimese vahel, kellest omakorda 5 protsendil on rohkem kui miljon dollarit. Kuna 23. juunil hääletasid britid ootamatult Brexiti poolt, tõi see kaasa naela 15% suuruse languse ning kohalik börs kukkus viimase kaheksa aasta põhja. Kuigi aktsiaturg on alates sellest ajast taastunud, on analüütikute ning brittide enda hinnangul tulevik siiski ebaselge.
  Bloombergi andmeist selgub, et enim kasvatasid rikkust Jaapani majapidamised, mille kogurikkus tõusis 19% ehk 24 triljoni dollari jagu. USA kodumajapidamiste rikkus suurenes sel aastal juba kaheksandat aastat järjest, 85 triljoni dollarini.
  Uusi miljonäre on enim juurde saanud Jaapan, USA ning Saksamaa. Maailmas on praegu kokku 32,9 miljonit dollarimiljonäri. Credit Suisse’i andmeil peaks kiiresti hakkama tõusma Hiina, India, Kanada ning Austraalia rikaste arv.  
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Egle Heinsar: edukas Eesti algab vaesteta ühiskonnast – 220 eurot kuus kõige haavatavamatele
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Tõeliselt edukas riik saame olla alles siis, kui meil pole vaeseid. Kui me ei jõua teha tervet kodanikupalka, tehkem sellest veerandki – kõige haavatavamale ühiskonnakihile, kirjutab sotsiaaldemokraat Egle Heinsar arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
USA sätib plaani, et takistada Venemaa sissetungi Ukrainasse
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden valmistab ette samme, et Vladimir Putini juhitaval Venemaal oleks raske hõivata Ukraina, vahendab Reuters.
Hiina eemaldas Leedu oma tollisüsteemist
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.
Leedu ettevõtjad ei saa oma kaupa Hiinas deklareerida, sest Hiina on Leedu oma tollisüsteemist alates detsembrist välja arvanud, kirjutab Dienas Bizness.