Inbank meelitab Saksa ja Austria sääste

Baieri rahvariiete nahkpüksid.  Foto: PantherMedia/Scanpix
Mait Kraun • 14. detsember 2016 kell 9:00

Täna alustab Inbank hoiuste kaasamisega Saksamaa ja Austria turult, mida tehakse läbi Raisini platvormi, selgub börsiteatest.

Inbank on esimene Baltikumi pank, mis Raisiniga liitub. Raisini kaudu on pangahoiustele paigutatud üle 1,8 miljardi euro üle 30 riigis.

Rahvusvaheliste hoiuste kaasamise eesmärk on toetada Inbanki aina rahvusvahelisemaks muutuvat finantseerimistegevust ning muuta raha kaasamine paindlikumaks ja kiiremaks.

Inbanki äriarenduse juhi Erkki Saarniidu sõnul on koostöö Raisiniga märgiline samm, sest esimest korda viiakse oma hoiusepakkumine rahvusvahelisse konkurentsi. “Pakume Saksamaal ja Austrias hoiuseid Raisini kaubamärgi WeltSparen kaudu. Meie intressimäärad ulatuvad kuni 1,5 protsendini aastas turul, kus intressimäärade keskmine tase on 0,3-0,4 protsendi piires,” lausus Saarniit.

Saarniit usub, et lisaks heale intressipakkumisele on Inbankis hoiustamine sakslastele ja austerlastele atraktiivne turvalisuse tõttu. “Kõrge riigireitinguga Eesti pangandus on usaldusväärne ja stabiilne ning tagatisfondi süsteem annab klientide hoiustele igas pangas kuni 100 000 euro ulatuses garantii,” ütles Saarniit. “Seetõttu on tegu väga madala riskitasemega investeerimisviisiga, millelt saab siiski teenida arvestatavat tootlust,” lisas Saarniit.

Raisin on Saksamaal asutatud veebipõhine hoiuseplatvorm, mis tegutseb 2013. aastast.

Hetkel kuum