• Jaga lugu:

  Starbucks laieneb jõuliselt Hiinas

  StarbucksFoto: epa

  Hiina keskklass võtab üha kiiremini omaks kohvikultuuri ning seetõttu kinnitab Starbucks riigis üha kindlamalt kanda.

  Starbucks plaanib järgmise viie aasta jooksul oma poodide arvu Hiinas kahekordistada ning selle käigus luua üle 10 000 uue töökoha.
  “Järgmise viie aasta jooksul loome me kindlasti üle 10 000 uue töökoha ja avame igal aastal 500 poodi. Aastaks 2021 oleme eesmärgiks seadnud Hiinas 5000 kauplust,” ütles Starbucksi Hiina osakonna juht Belinda Wong, lisades, et kõik see on alles algus ning ettevõte tahab Hiinas ka edaspidi jõuliselt laieneda. Juhul, kui planeeritu teoks saab, on Hiina Starbucksi jaoks USA järel suuruselt teine turg.
  Esimene Starbucksi pood avati Hiinas 1999. aastal ning sellest ajast on kohvikultuur hiinlastes tasapisi juurdunud. Kuigi tops kohvi on veel üsna kallis (Shanghais maksab latte üle 4,4 euro), on sellest kujunenud omamoodi staatuse sümbol. Keskklassi inimese jaoks on Starbucksi topsiga tänaval jalutamine pigem hea elujärje näitamine, keskmise töölise jaoks on aga vähemalt praegu veel tegu äärmise luksusega, mida aeg-ajalt endale lubada võib.
  Hiinas on küllalt laienemisruumi, kommenteeris Wong. Ta märkis, et kuigi suurlinnades Pekingis, Shanghais ja Shenzhenis on Starbucksi kohvikud juba olemas, on sealgi veel kõvasti ruumi, kuhu kohvikud rajada.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Tarmo Toiger: millenniumilapsed ei vihka autosid, nad vihkavad diilereid
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
Uute ja kasutatud autode defitsiit on jõudnud ebanormaalsele tasemele ning sektori müügikasv jätkub; järjest enam suunab automüüki trend, mida veab Y-generatsioon, kirjutab KPMG juhtimiskonsultatsioonide valdkonna juht Tarmo Toiger Äripäeva Infopanga mootorsõidukite müügi aastaraportile antud kommentaaris.
USA aktsiaturud lõpetasid börsinädala langusega
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Kõik tähtsamad USA börsiindeksid langesid täna, lõpetades suurte tehnoloogiafirmade kvartalitulemuste ja kahe tosina IPO-ga nädala kokkuvõttes miinuses.
Raadiohitid: investori kallis viga ja verelaskmine Hiinas
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Sel nädalal kõnetasid Äripäeva raadio kuulajaid kõige enam investeerimisõppetunnid ning kommentaarid värsketele majandusnäitajatele.
Spordiklubid võitlevad pimesi elu eest
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.
See, et spordiklubid on viimase aasta jooksul pidanud liikumispiirangute tõttu ellu jäämise nimel pingutama, ei ole üllatav, kuid mõni ärimudel on pidanud paremini langustele vastu kui teine.