Pille Ivask • 20. detsember 2016 kell 14:15

LHV aktsia saladuslik tõus

LHV Pank.  Foto: Andres Haabu

LHV aktsia tõusis täna mõneti ootamatult, kusjuures tõus ületas ennelõunal isegi 7% piiri.

Täna tehti LHV aktsiaga kokku 45 tehingut ning käibeks kujunes veidi rohkem kui 180 000 eurot.

Aktsia avamishind oli täna Tallinna börsil 9,18 eurot ning jõudis ära käia koguni 9,73 eurol. Tõsi, tegu oli vaid sähvatusega – kauplemispäeva keskmine hind oli 9,247 eurot. Kauplemispäeva lõpuks oli aktsia hind 3,87% plussis ning sulgus 9,4 eurol. 

LHV aktsia hinna tõus on seda üllatavam, et otseselt ühtegi panka puudutavat suuremat uudist täna ei tulnud.

LHV aktsiat katva Swedbanki maakler Meelis Maasik tõdes, et aktsia hinna tõusu võis põhjustada aasta lõpp ning investorite soov oma positsioonid paika saada. Ta märkis, et täna võis täheldada samalaadset üllatuslikku liikumist ka Arco Vara aktsia hinna puhul, mis oli kohati isegi 16% plussis.

Hetkel kuum