Pille Ivask • 5 jaanuar 2017

Dollar võttis suuna alla

Dollarid ja eurod  Foto: EPA

Föderaalreservi väljaütlemised on investorid mõningasse segadusse ajanud, mistõttu nõrgenes dollar täna teiste suuremate valuutade vastu.

Dollari indeks ICE, mis mõõdab dollari kursi liikumist kuue suurema valuuta suhtes, langes täna 0,7% võrra 102,2 punktile.

Daiwa Securitiese strateeg Yukio Ishizuki ütles MarketWatchile, et mingit trendi sellest langusest siiski oodata pole, pigem on tegu väikese hingetõmbepausiga. “Ma ei usu, et investorid agressiivselt uusi positsioone võtma hakkavad.”

Dollar vedas suuna alla eile, kui Föderaalreservi ametnikud tulid teatega, et USA uue administratsiooni mõju majanduse käekäigule on ettearvamatu. Samuti väitsid pankurid, et seoses uue presidendi kavandatavate reformidega võib näha mitmeid ohte, mis majanduse hoopis langusesse viivad. Praeguse seisu kohaselt plaanib Fed sel aastal küll intressimäärasid kolmel korral tõsta.

Euro tugevnes dollari vastu 1,0520 dollarini; võrdluseks: eile oli see 1,0490 dollarit.

Hetkel kuum