Mait Kraun • 10. jaanuar 2017 kell 19:46

Walmart koondab jälle

Foto: EPA

USA jaemüügikett Walmart koondab jälle töökohti, et muuta ettevõtte tegevus efektiivsemaks, teatas üks asjaga kursis olev inimene, vahendab Bloomberg.

Selle sammuga koondatakse sellel kuul sadu inimesi, ütles inimene, kes soovis jääda anonüümseks, sest plaan ei ole avalik.

Walmart on püüdnud leida mooduseid, kuidas oma kulusid kärpida, sest e-kaubanduse käive kasvab ning töötajatele tuleb järjest enam palka maksta. 2015. aasta lõpus koondas Walmart ettevõttes sadu juhtivaid töökohti. Kokku on Walmarti palgal üle maailma 2,3 miljonit inimest.

„Meil on vaja kulusid veelgi paremini hallata. See tähendab, et me peame muutma ka seda, kuidas me ettevõttes tööd teeme,“ ütles Walmarti tegevjuht Doug McMillon oktoobris.

Tõsi, Walmarti koondamised moodustavad ettevõtte tööjõust väikse osa. Jaemüügisektoris toimuvad koondamised on aga märkimisväärsed, eriti pärast puhkevaheaegade perioodi. Eelmisel nädalal teatas jaemüügikett Macy’s, et koondab 6200 inimest ning sulgeb 100 poodi. Kokku kaotab selle tõttu töö 10 000 inimest.

Hetkel kuum