Olavi Teppan • 18. jaanuar 2017 kell 15:25

Citigroupi käive langes, kasum kasvas

Citigroup  Foto: EPA

Viimase USA suurpangana täna 2016. aasta majandustulemused avaldanud Citigroupi teatel teeniti IV kvartalis analüütikute ootustest suuremat kasumit, millele aitas kaasa sügisestel presidendivalimistel Donald Trumpi üllatusvõidule järgnenud aktiivsem võlakirjadega kauplemine.

Citigroupi kasum kasvas IV kvartalis 3,57 miljardi dollarini (1,14 dollarit aktsia kohta) ehk 2015. aasta sama ajaga võrreldes 7,1%. Käive seevastu langes 8,1% ehk 17,01 miljardi dollarini, kui analüütikud olid oodanud 17,3 miljardi dollari suurust käivet.

Võlakirjade, valuuta ja toorainetega seotud käive moodustas lõppenud kvartalis 3,01 miljardit dollarit, kasvades aasta varasemaga võrreldes 36%. See on Citigroupile kõrgeim tase pärast ülemaailmset finantskriisi.

Panga tegevjuht Michael Corbat märkis börsiteates Wall Street Journali vahendusel: „Pangal oli väga tugev aastalõpp.“ Pank on edukalt kärpinud kulusid ja parandanud laenuportfelli kvaliteeti.

 

Citigroup on JPMorgani, Bank of America, Morgan Stanley ja Goldman Sachsi järel viies USA suurpank, mis on teatanud 2016. aasta IV kvartali kohta oodatust paremad tulemused.

Hetkel kuum