Mait Kraun • 2 veebruar 2017

Wall Streeti hirmuindeks kukkus 10 aasta põhja

aktsiagraafik  Foto: Bloomberg

Wall Streeti niinimetatud hirmuindeksiga juhtus kolmapäeval midagi veidrat, kirjutab CNBC.

CBOE volatiilsusindeks (VIX), mida peetakse aktsiaturgude parimaks niinimetatud hirmumõõdikuks, kukkus kolmapäeval alla 10 punkti taseme ja püsis seal paar minutit. See juhtus vahetult pärast Föderaalreservi otsust hoida intressid samal tasemel.

Indeks püsis alla 10 taseme vaid mõne minuti ja selle tõttu ei pea paljud analüütikud seda märkimisväärseks. Sellegi poolest on see esimene kord alates 2007. aasta 16. veebruarist, mil hirmuindeks langes alla 10 punkti taseme.

Analüütikute sõnul võis see olla seotud algoritmide tõrkega või mõne muu anomaaliaga, aga täpset põhjust on raske välja tuua.

„Selle liikumise võis põhjustada väga suur ostuorder, mis tehti täpselt kell 2 päeval (USA aja järgi). Tõenäoliselt oli mängus suure sagedusega kaupleja,“ ütles investeerimifirma Charles Schwabi kauplemise ja derivatiivide asepresident Randy Frederick.

Indeks taastus madalalt tasemelt väga kiiresti. Praegu on VIX 11,87 punkti juures.

Hetkel kuum