Mait Kraun • 3. veebruar 2017 kell 21:01

Börs: aktsiaturud lähenesid rekorditele

New Yorgi börs.  Foto: EPA

USA aktsiaturud tõusid, sest Trumpi plaan finantssektori regulatsioone leevendada pani pankade aktsiad kallinema ning tööturg jätkab paranemist, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeksil jäi uuest rekordist puudu vaid üks punkt. Finantssektori aktsiad kallinesid 2 protsenti, sest Donald Trump käskis üle vaadata Dodd-Franki regulatsioonid. 10-aastaste võlakirjade tootlus püsis 2,47protsendi juures. Dollari kurss langes kuuendat nädalat järjest.

Täna avalikustati ka USA jaanuarikuu tööturu raport – kokku loodi USAs 227 000 uut töökohta, analüütikud prognoosisid 197 000 töökoha loomist.

S&P 500 indeks tõusis 0,7 protsenti 2297 punktini – kõigi aegade rekordist, milleni jõuti viimati 25. jaanuaril, jäi puudu vaid üks punkt. Nasdaq Composite indeks kallines 0,5 protsenti ja saavutas uue rekordi.

Euroopa aktsiaturud tõusid 0,6 protsenti, arenevate turgude aktsiad tõusid sama palju. Bloombergi dollariindeks kukkus 0,1 protsenti. Indeks on odavnenud juba kuus nädalat järjest, mis on pikim langus alates 2010. aasta augustist.

Nafta hind tõusis aga kolmandat nädalat järjest, sest OPEC on suutnud 60 protsenti kokkulepitud naftakärbetest ära teha. WTI toornafta kallines 0,5 protsenti 53,83 dollarini barrelist. Kulla hind tõusis 1221 dollarini untsist.

Hetkel kuum